Superjunakinja brez ogrinjala …

… se imenuje MAMA!

Vse mame se trudimo po najboljših močeh, da smo iz dneva v dan pozitivne, dobre, potrpežljive, pravične, skrbne, ljubeznive, razumevajoče … in vse smo superjunakinje v očeh naših otrok. Me smo njihov steber, njihov zgled, njihova skala. Smo njihov dom.

In vse to počnemo z brezpogojno ljubeznijo in z največjim veseljem. Zato si zaslužimo svoj, prav poseben praznik – materinski dan. Dan, ko se spomnimo, da našim srčkom pomenimo največ in da imamo ta privilegij, da jih imamo, da so nas izbrali.

Sama imam to srečo, da imam dva zdrava, živahna, klepetava otroka, ki me iz dneva v dan navdajata z ljubeznijo. Ta dva mulčka, ki me znata včasih popolnoma spraviti iz tira, v naslednjem hipu pa me obsipata s tolikšno ljubeznijo, da je že pozabljeno vse slabo. Vsak dan me opomnita, kaj je smisel mojega življenja. Je kaj lepšega, kot trenutek, ko ti dveletna hčerka zvečer v postelji reče: “Mami, tako zelo te mam lada!” in te objame s svojimi malimi ročicami. In to misli iskreno.

Ali pa ko se petletnik pritaji k meni v posteljo in me z nežnim glasom vpraša: “Mami, a te boli glava? Počivaš?” Pikico na i pa doda še z zadnjim stavkom, preden odide zopet zlagat kocke: “Mami, rad te mam, veš?” Kako ne bi vedela …

Nikoli mi še nihče ni dal toliko iskrenih komplimentov kot ta dva moja dva otroka. Včasih pomislim, da si vsega tega ne zaslužim. A me srce hitro opomni, da si. In na to bi se mame morale spomniti večkrat.

S hvaležnostjo,
Drobtinica