Ko Zobna miška nadomešča Božička

Naš sine hodi v prvi razred. In kot se za prvošolčke spodobi, morajo čim prej izgubiti mlečne zobke. Nekateri kar tekmujejo v tem, kdo ga bo izgubil prvi. Saj ne, da bi se pri tem dalo tudi kako pomagati …

Kakorkoli. Sosedov fant je svoj prvi mlečni zobek izgubil že poleti, ko je dopolnil komaj 6 let. 6 let!!! Oki pa je star skoraj 7 let, pa še niti enega ni izgubil. Kakšna krivica!

Pravijo, da se na božič ali na predbožični večer dogajajo čudeži. Nam se jih je zgodilo že kar nekaj. Pred nekaj leti je na primer naša tamičkena sama sebi in vsem nam na sveti večer podarila najlepše darilo in naredila prve samostojne korake. No, letos pa je Oki na ta dan KONČNO izgubil svoj prvi mlečni zobek! In kot je pri nas v navadi, tudi ta dogodek spremlja prav posebna zgodba …

24. decembra sem bila jaz edina v hiši, ki je zgodaj zjutraj odprla oči in se odvlekla v službo. Ostali so bodisi glasno, bodisi tiho drnjohali v svojih posteljah. Nekje sredi dopoldneva sem prejela fotografijo tavečjega z odprtimi usti in veliko špranjo med spodnjimi zobki. Jeeeeeej, končno je izgubil svoj prvi mlečni zobek!

Ponosno sem mu čestitala s sporočilom, nakar prejmem odgovor: “Samo ne vemo, kje je zobek.” Izkazalo se je, da se je mulo zjutraj zbudil brez enega zoba. Le kje je? Medtem ko je ostala družina mrzlično iskala izpadli zobek povsod po otroški sobi (ker se je uresničil največji Okijev strah, da ga zobna miška morda ne bo našla!!), mi je po glavi švigala misel, da bo nesrečni zob morda ugledal luč na drugi strani tunela. A čez nekaj ur sem dobila novo fotografijo s pripisom: “Našli smo zob!”

Ko sem že mislila, da sem razvozlala skrivnost, so mi povedali, da se je zobek skrival v postelji. Ni toliko zabavno kot tisto, kar se je smejalo v moji glavi, je pa tudi v redu. Okijev zobek je postal slaven kot Da Vincijeva šifra.

Konec dober, vse dobro. Kakor je na božično jutro božiček pod smrečico nastavil nekaj daril za pridne otroke, je tudi zobna miška pod Okijevo blazino nastavila 2 evrčka. Ravno dovolj za simboliko in otroško veselje. In tokrat je ga. Zobna miška požela večjo slavo kot g. Božiček.