Kuzjanc srajd Ciela

»Aufbiks, pa greama!« je včas riekla muoja stara mama pa vstala ud mize. Pa nisma se šli tiepst, sam utragal se nas jie, pa je ublajkla hlače pa nardila urnga.

Ub fierklc du šiestih mi na nahtkaslni za ušesam drdra vekarca, mien se pa ne da iz špampeta. Tiedi se spet spumnem na stara mama. Točn vajm, kua bi mi riekla … Pa si mislem, no, pa greama. Z avtam na drift pu uvinkah v dulina, mim srn pa jazbecu. Tak fajn frišn lüaft je uwin, team duol prut Ciel je pa že navsezgudi sparčn. Ku bi tuot ldi vajdl, kua zamüjaje! Sam pu tulkih lajtah vajm, da bu čez ana uiera tüd team guor že urng vrouče.

Tüd majsta sn se že tulk navadla, da bi najbarž kamut prežvala, če bi blou traba. Še guvurit sa me nauüčl, da jim ne dalam sramuote (Kuzjanci rajs grdu guvurima, sam sma pa tak sarčn).

Za uvinkam zaahtam tista arjava bajta. Prüav dumače se že počütem, ku jo videm. Šolski center Celje. Taku učien se sliš. Pa sa tüd jie. Dvignem rampa pa se zapudim prut taprvi fraj lükji v sajnc, če mi je nie sodelavc pred nusam spela (kar se mi, ruka na srce, ponavad tüd nardi, zatu ku nkul nisn glih taprcajtna, pa še štrekne pr Šentüarji se mi zmiri pušrek pustavje). Ugasnem avto, si naštimlem maska na uüste pa grem prut vratam. Le kua me kaj duones čaka …

Se nadaljüje …  

Kuzjanka

Če ste si zram skuoar jiezek pulamal, pa raj toule proubite:

 

Opomba: besedilo je nastalo tik pred poletjem, ob izidu prve številke prenovljenih, malce drugačnih ŠCC novic. No, prici drgačnih.