Bučke

Logika

Družina se pelje na izlet po domačih logeh čez hribe in doline. Oki začne trmariti, da se moramo peljati drugje, saj se je tudi on z avtobusom na plavalni tečaj vozil tam nekje naokrog. Mami mu nazaj zabrusi, da sedaj vozi ona, ko bo pa sam znal voziti, bo pa lahko sam odločal, kje se bo peljal. In smo odprli skrinjico novih vprašanj …

Oki: “Kdaj pa bom lahko vozil avto?”
Mami: “Ko boš naredil vozniški izpit.”
Oki: “Kdo pa mi bo kupil avto, če ne bom imel denarja?”
Mami: “V službo boš hodil, da boš zaslužil denar za avto. Pa si ga boš lahko kupil.”
Oki: “Kako bom pa hodil v službo, če pa ne bom imel avta?”

Na to vprašanje pa nisem imela pametnega odgovora …

 

Osnove spolne vzgoje

Nekega popoldneva ob bazenu Oki izrazi željo, da bi pri naši hiši imeli še enega dojenčka. Kam pa bomo šli po njega, kje ga bomo dobili? Ja, mami ga bo dorila. Ampak on bi imel bratca, da bi se lahko z njim igral, ker se Žaži ne zna tako igrati kot on. Z Boštjanom sva mu začela pojasnjevati, da tega ne moreš izbirati. Šele ko se dojenček dori, lahko vidimo, ali smo dobili punčko ali fantka.

Za hip je počakal, nato pa nadaljeval. “Kako pa je dojenček oblečen, ko se dori? Kaj pa če izgleda kot punčka, ampak je v bistvu fantek?”

Eeemmm … Resno? Že zdaj?

 

Preveč planetov

Oki, ki ima rad babico, pa mamico, pa Žaži, pa plastelin, nekega jutra zamišljeno: “Mami, veš kaj sem pa danes sanjal?! Da me sploh ni, da ne obstajam. Pa da sem na enem čisto drugem planetu. Ne na planetu Zemlja, ampak na enem drugem planetu … Na planetu TV.”

A od tam prihajaš, aha …