Dežela Domišljija

Naša Žaži je živahna deklica z velikim srcem, odlično sposobnostjo izražanja in prepoznavanja čustev, predvsem pa s polno glavo idej in domišljije. Sama večkrat odpotuje v ta svoj namišljeni svet, ki mu pravi Dežela Domišljija. In ko bo velika, bo Supelmenka.

Žaži zelo rada barva in to počne že zelo spretno in natančno. Med drugim je nekoč pobarvala žirafo, ki je imela lepo rumeno telo in rumeno glavo … Vse tako, kot mora biti. Nekega dne pa sem prišla iz službe in žirafa je imela obraz prebarvan v črno barvo. Začudila sem se in jo vprašala: “Žaži, kaj pa se je zgodilo s to žirafo, da ima črn obraz?”
Ona pa mi postreže z odgovorom: “Tako se žirafe pobarvajo, kadar grejo na obisk k prijateljici.”

Očitno mi hčerka med vrsticami sporoča, da moram na tečaj ličenja …

Žaži in Oki imata popolnoma različne predstave o igračah. kis je nekoč domov prinesel nekakšno rogovilo, ki mu jo je dal sosedov fant, z besedami, da je to njegova puška. Dobro. Kmalu je rogovilo posvojila Žaži, a je zanjo postala čisto pravi hišni ljubljenček – kuščar, ki ga je poimenovala Kušči, “ker je potem on srečen”.

Kuščija ne smemo odlagati na tla, saj ga lahko pojejo mravljice. In čeprav smo ji povedali, da se Kušči pravzaprav hrani z mravljicami, je njegova postelja sedaj na zelenem avtomobilu v garaži. In včeraj je pojedel eno ogroooomno mravljo in se je že najedel.