Ne pišem, ker …

Nekateri me sprašujete, če ste kaj zgrešili. Nak, nič niste zgrešili. Ne pišem. Kar pa ne pomeni, da na lagru nimam nekaj dobrih idej, tudi takih s kozjanskimi fintami. In zakaj jih ne zapišem? Je kar nekaj razlogov …

Ne pišem, ker … odraščanje prinaša puberteto in zametke najstniških nerodnosti. Tako vsega ne smem več izdati (s čimer se popolnoma strinjam). V naši družini trenutno potekajo borbe za iskanje svojega prostora pod soncem. Ko po burnih vzgojnih debatah ob večerji ata udari po mizi, rekoč: “A lahko zdaj še jaz kot glava družine nekaj povem?!”, se tiho, a odločno oglasi najmlajša: “A jaz sem pa rit družine? Počutim se bolj kot prdec družine …”

Ne pišem, ker … se je ob večerih bolj zabavno skrivati za vrati otroške sobe, kjer se v temi odvijajo čudni pogovori. Npr. o tem, zakaj ne bi šola trajala samo pet let in kaj za vraga bo Okiju v življenju koristilo, da zna narediti preval? Mislim, Žaži, a si že kdaj vidla atija pa mamico, da delata prevale?!? Na žalost Žaži za take debate nisva zagotovila protiargumenta.

Ne pišem, ker … se v prostem času izobražujem ob knjigah z naslovi, kot so Preprosti odgovori na nerodna vprašanja. Štorklje smo že prerasli, sama pa podrobnih, a vseeno primernih odgovorov pač nimam. Ko smo tako nekoč ugotovili, da jajčeca nastajajo v maternici, semenčice pa v moškarnici, sem vedela, da sem dobila iztočnico za obisk knjižnice. Ob pomenkih, ki jim sicer še vedno nismo prišli do dna, izvemo marsikaj zanimivega. Nenavadnega. Nagravžnega. Vedno pa se zaključi z Okijevim hvaležnim vzdihom, kako je srečen, da je moški.

Ne pišem, ker … podmladek učim o pravem bistvu pričakovanja božiča, ki ni v denarju, ampak v ljubezni in dobroti. In to dvoje se skriva v naših srcih in duši. Žaži pa v istem hipu zakriči, ker je našla dušo od denarja (glej sliko👇)!

Obljubim, da … nastaja nekaj novega. Medtem ko doma Žaži na platnu slika mene v podobi lemurja, Oki pa se sprašuje, kdo je ukradel njegov urnik za njena neumna vprašanja, v družbi čudovitih kreativcev in umetnikov nastaja nova zgodba s posluhom … Slišali jo boste nekje med prižiganjem lučk na božični smrečici in nazdravljanjem s tretjim kozarcem penine …